Hulde aan 10 jaar samenwerking: Een terugblik op onze tennisvereniging

15 april 2024


 

Dank aan alle RTV leden voor de fijne samenwerking in de afgelopen 10 jaar.

We zijn begonnen in een tijd van economische onzekerheid, waarin mensen op TV hun zorgen deelden over het niet kunnen verkopen van hun huis. Het ledental van sportverenigingen zat op een dieptepunt, Riethovense T.V. had toen al één jaar geen voorzitter ... Vrijwilligerswerk leek een schaars goed te worden door de drukte van het moderne leven. Maar wij hielden stand. Dit hebben we te danken aan de inzet van onze weinige vrijwilligers, zonder wie dit niet mogelijk zou zijn geweest.

Er volgde economische voorspoed maar toen kwam de corona-lockdown, gevolgd door torenhoge energierekeningen, opnieuw een harde klap voor sportverenigingen. Maar ondanks deze uitdagingen heeft onze tennisvereniging nooit extra financiële steun hoeven aanvragen. We zijn altijd trouw gebleven aan onze maatschappelijke rol, door tennis toegankelijk te houden voor iedereen in Riethoven. En trots kunnen we zeggen dat we in 10 jaar tijd het lidgeld nooit hebben verhoogd.

Ieder jaar hebben we zwarte cijfers kunnen schrijven en geld kunnen toevoegen aan onze spaarrekening, die nu een 7-cijferig bedrag telt, een stijging van meer dan 60% sinds 2014.

Dit alles hebben we gedaan met een vaste visie: het laagdrempelig en makkelijk toegankelijk houden van onze tennisvereniging voor iedereen in het dorp en omgeving. Met de laagste lid- en consumptieprijzen in de regio en het gemak van het kunnen boeken van een baan vanuit je eigen huis.

Onze banen liggen er het mooiste bij in de regio. We hebben geïnvesteerd in moderne communicatiemiddelen zoals een vernieuwde website, een ClubApp en een efficiënte ledenadministratie en financiële systemen. Het innen van lidgeld is nu zo simpel als een druk op de knop.

Maar bovenal is onze samenwerking met tennisclubs in de regio en de KNLTB sterk verbeterd. We zijn een open en toegankelijke familie geworden, waar iedereen welkom is. We staan er nu echt anders voor dan 10 jaar geleden, en dat hebben we samen bereikt. Het is dan ook met trots dat we binnenkort de fusiegesprekken met tennisvereniging WTC zullen starten, als een mijlpaal voor onze verdere groei en ontwikkeling. Met deze fusie zullen we niet alleen een nieuw tenniscomplex bouwen, maar ook beschikken over veel meer grond, waardoor we meer bestaanszekerheid kunnen verkrijgen en ons tenniscomplex kunnen uitbreiden met onder andere 4 padelbanen.

Het behouden van een visie en missie, zelfs wanneer de omstandigheden uitdagend zijn, vergt doorzettingsvermogen. Onze visie op een nieuw, modern tenniscomplex in Riethoven heeft velen geïnspireerd, en het feit dat we nu groen licht krijgen om dit te realiseren, is een mijlpaal waar we trots op kunnen zijn. Met de steun van onze gemeente en de vastberadenheid van onze leden zullen we iets moois tot stand brengen. Het is mijn vakgebied om belangrijke innovaties aan te zetten, en ik kijk nu toe naar de volgende fase van dit project, de realisatie hiervan.

Het is belangrijk om te erkennen dat de kracht van een vereniging afhangt van de betrokkenheid van haar leden. Gelukkig lijkt er nu een positieve verandering te zijn in de bereidheid van mensen om samen te werken en bij te dragen. Ik ben blij dat we nog steeds een tennisvereniging zijn in Riethoven, en ik ben dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen om dit te bereiken.

In 2014 hadden we een bloeiend jeugdledenbestand dankzij actieve werving op basisscholen. Door een afname van het aantal kinderen op de scholen is ons jeugdledental echter gedaald. Als reactie hierop hebben we ons beleid aangepast en zijn we gestart met een zomerlidmaatschap voor voetballers, die tijdens de zomermaanden naar onze tennisclub komen nadat hun voetbalactiviteiten zijn gestopt. Veel van deze voetballers hebben aangegeven vast lid te willen worden en zelfs deel te nemen aan de organisatie van onze tennisvereniging, zodra ze stoppen met hun voetbaltrainingen en wedstrijden. Dit beleid vormt daarmee een garantie voor de toekomst van onze tennisvereniging, zoals eerder ook het jeugdbeleid deed.

Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van RTV, en ik kijk ernaar uit om weer samen met jullie te tennissen! 🎾

Met sportieve groet,

Uw RTV adviseur,

 

Ir Daniel Santilli

(Marketing & Strategy advies)

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 40 204 2094 (telefoon clubhuis)

Clubhuis R.T.V.

De Rijtjes 3
5561 AR Riethoven

KVK-nummer

40236148