Verenigingscompetitieleider (VCL)

VCL zijn bij RTV kost 3-4 uur per jaar

Zonder vrijwilligers kan de tennissport in Nederland niet bestaan. Voor de organisatie van competitie zijn enthousiaste vrijwilligers nodig die zich hiermee bezighouden. De KNLTB is blij met de inzet van vrijwilligers, want zonder hen kan er geen competitie gespeeld worden. Om deze vrijwilligers goed op te leiden biedt de KNLTB de basiscursussen VCL aan. Via deze basiscursus kun je een certificaat halen om aan de slag te gaan op jouw vereniging.

Met de introductie van de KNLTB ClubApp bij RTV, zullen de competitie teams vrijwel volledig zelfstandig kunnen opereren. Hierdoor zal de VCL minimaal belast worden. De aanwezigheid van de VCL is wel nog noodzakelijk voor de KNLTB met aanmelden van de teams en bij eventuele vragen. Iedere VCL doet dit op zijn eigen manier.

Basiscursus VCL

Als Verenigingscompetitieleider maak jij competitie spelen voor jouw vereniging mogelijk. Dankzij jou kan iedereen op alle niveaus meedoen en een geweldige tijd beleven. Maar waar begin je? Welke keuzes maak je? Welke stappen zet je en wanneer? Om je als VCL te helpen, hebben we een opleiding gemaakt waar alles aan bod komt. Stapsgewijs leggen we je alles uit via theorie, vragen, stappenplannen en praktijksituaties. Hierdoor doe je voldoende kennis op om voor de leden van jouw vereniging een leuke, sportieve en gezellige competitie te organiseren.

De cursus wordt online gegeven in 2 keer 5 kwartier.

Kosten €25 zijn voor RTV

Wanneer worden de basiscursussen georganiseerd?

Het klassikale gedeelte van de basiscursus wordt online georganiseerd en bestaat uit twee sessies. Deze starten weer

VCL basiscursus:

De data voor de basiscursussen in het najaar zullen komende periode bekend worden gemaakt.

Inschrijven kan tot 7 dagen voorafgaand aan een cursus.

Meer info op KNLTB 

Is dit iets voor jou? Stuur dan een berichtje 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 40 204 2094 (telefoon clubhuis)

Clubhuis R.T.V.

De Rijtjes 3
5561 AR Riethoven

KVK-nummer

40236148